Καρυδόπιτα

Υλικά


7 αυγά
2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια
250 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα ζάχαρη


Για το γλάσο


125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2-3 κουταλιές γάλα
1/2 κουτάλια βούτυρο


Για το σιρόπι

1,5 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
φλούδα από ένα λεμόνι
ένα ξυλάκι κανέλας


Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, ρίχνουμε μετά τη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 8 λεπτά από την ώρα που αρχίζουν τα βράζουν. Περιχύνουμε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι. Από πάνω ρίχνουμε το γλάσο. Διατηρείται στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου