Σοκολατόπιτα

ΥΛΙΚΑ

3/4 κούπας βούτυρο
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα νερό
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
5 αυγά
1/2 κούπας κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα με σύσταση σαν σιρόπι.
Κρατάμε χωριστά 1 1/2 κούπα από το σιρόπι. Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το υπόλοιπο σιρόπι, το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν, τα αυγά και το κονιάκ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθεί η πίτα την χαράζουμε σε κομμάτια (όσο είναι ακόμα ζεστή) και αφού τρυπήσουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι, ρίχνουμε στις τρυπούλες λίγο-λίγο το σιρόπι που έχουμε φυλάξει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου