Μανιταρόπιτα

Υλικά



500 γρ. μανιτάρια
2 κρεμμύδια
250 γρ. Ζαμπόν σε κομματάκια
λίγο μαϊντανό
1 1/1 κούπα τυρί τριμμένο
125 γρ. κρέμα γάλακτος
2 φύλλα σφολιάτα
1 1 /2 κούπα γάλα
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό


Εκτέλεση


Κόβουμε μικρά τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια και με το μαϊντανό. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ζαμπόν. Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου πήξουν σαν κρέμα. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα.

Βάζουμε το 1 φύλλο σφολιάτας σε ταψάκι, από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου