Γλυκό κουταλιού Νερατζάκι καρούλι

Υλικά

1 κιλό νεράντζια
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
μια πρέζα ξινό
2 κουταλιές γλυκόζη


Εκτέλεση

Τρίβουμε τα νεράντζια από το ψιλό του τρίφτη να φύγει το ξύσμα. Αφαιρούμε την ψίχα και κρατάμε την φλούδα. Κόβουμε τη φλούδα σε φαρδιές λωρίδες, τυλίγουμε σε καρούλι, τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό .
Βραζούμε τα καρούλια, τσιμπάμε με μια βελόνα και μόλις πέφτει η φλούδα από την βελόνα, αλλάζουμε το νερό. Αυτό το κάνουμε 3 -4 φορές.
Για το σιρόπι, βράζουμε μαζί τα υπόλοιπα υλικά για 15 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Βράζουμε για 10-15 λεπτά από τη μαζί με τα νεραντζάκια.


Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και το πορτοκάλι ,το περγαμόντο, η φράπα και τα εσπεριδοειδή γενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου