Μηλόπιτα

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
3 αυγά
200 γρ. μαργαρίνη
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
4 μήλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι ώσπου να γίνει πηχτός χυλός. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε στο μείγμα του χυλού. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στους 180 βαθμούς για 45' σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε κρύα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου