Κουλουράκια Βανίλιας, τα Πασχαλινά

Υλικά

6 αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι αμμωνία
1 ποτήρι γάλα
1 1 /2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι βούτυρο
αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις περίπου 1 ½ κιλό


Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, την αμμωνία, το μπέικιν, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Πλάθουμε σε πλεξούδες ή στην μηχανή για κουλουράκια. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου