Υλικά
1 κιλό κυδώνια
1 κιλό ζάχαρη
1 πρέζα ξινό
1 ποτήρι νερό
1 κλαράκι μοσχολούλουδο
ή βανίλια
μισό ποτήρι
καβουρντισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα
100 ml γλυκόζη
Εκτέλεση
Πλένουμε και
καθαρίζουμε τα κυδώνια πάνω από μια
λεκάνη με νερό για να μη μαυρίσουν. Τα
περνάμε
στον ειδικό
τρίφτη
ή στον τρίφτη
του καρότου. Τα
βράζουμε με το νερό να μαλακώσουν
περίπου μια ώρα και
ξαφρίζουμε
κατά διαστήματα. Αφού
μαλακώσουν
ρίχνουμε την ζάχαρη, το άρωμα, το ξινό
και τη
γλυκόζη.
Όταν κρυώσει το
γλυκό μας ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου