Τυροπιτάκια της Λένας

Υλικά

4 αυγά
500 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. κίτρινο τυρί ή φρέσκια μυτζήθρα
αλατοπίπερο

Για την γέμιση

1ποτήρι γάλα
½ ποτήρι λάδι
½ ποτήρι χλιαρό νερό
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη μαλακή
1 φακελάκι μαγιά ή μαγιά νωπή στο μέγεθος ενός καρυδιού
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1 ½ κιλό




Εκτέλεση


Τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα. Προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο ταιριάζει στην γεύση μας.
Για το φύλλο διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, τη μαργαρίνη και τέλος το αλεύρι. Η ζύμη να είναι μαλακιά. Ανοίγουμε φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε κυκλάκια από τη ζύμη. Βάζουμε κέντρο μια κουταλιά από τη γέμισή μας και διπλώνουμε το ζυμάρι σε μισοφέγγαρα. Εναλλακτικά, δείτε το βίντεο από την Λένα. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου