Ζύμη για Πίτσα του Βασίλη

ΥΛΙΚΑ



240 γραμμάρια ηλιέλαιο
30 γραμμάρια αλάτι
50 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια μαγιά νωπή
1500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
750 ml νερό
λίγο δεντρολίβανο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Βάζουμε το νερό και τη μαγιά στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά. Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να σφίξει η ζύμη. Την βγάζουμε από το μίξερ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό ταψί, προσθέτουμε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου