Κουραμπιέδες

Υλικά


600 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
200 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. ρούμι μαύρο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αφήνουμε να χτυπηθεί για 10 λεπτά. Πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Αφού κρυώσουν τους ψεκάζουμε με ρούμι και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου