Μελομακάρονα

Υλικά


Υλικά

600 γρ. χυμός πορτοκαλιού
730 γρ. ελαιόλαδο
1600 γρ. αλεύρι μαλακό
90 γρ. ζάχαρη άχνη
8 κουτ. γλυκού σόδα
7 κουτ. γλυκού κανέλα
3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
100 γρ. μαργαρίνη

Σιρόπι

1 κιλό νερό
2 κιλά ζάχαρη
1 βαζάκι γλυκόζη
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
1 ξυλάκι κανέλα


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το χυμό, τη ζάχαρη, τη σόδα, το γαρίφαλο και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι έως ότου η ζύμη να είναι εύπλαστη.

Πλάθουμε και δίνουμε σχήματα στη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. 
Εν τω μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ψημένα μελομακάρονα τα βουτάμε για περίπου 15 δευτερόλεπτα μέσα στο ζεστό σιρόπι. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου