Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Υλικά


1/2 λίτρο γάλα 
1 κουτί άνθος αραβοσίτου
1 βανίλια
10 κουταλιές ζάχαρη
αρκετές φρυγανιές
τρούφα ή αμύγδαλο για γαρνίρισμα
2 φακελάκια σαντιγί

για το σιρόπι
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε το σιρόπι για 5-7 λεπτά. Στρώνουμε φρυγανιές σε ορθογώνιο ταψί και ρίχνουμε με την κουτάλα το μισό σιρόπι. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να ρουφήξουν οι φρυγανιές το σιρόπι.
Φτιάχνουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου και στρώνουμε την μισή πάνω από τις φρυγανιές. Απλώνουμε δεύτερη στρώση με φρυγανιές και τις βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Χτυπάμε την σαντιγί όκαι την στρώνουμε από πάνω. Τέλος γαρνίρουμε με τρούφα ή αμύγδαλα.


Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να κρυώσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου