Καρύδα ταψιού

Υλικά



1 ½ ποτήρι νερού καρύδα
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
6 αυγά
μισό ποτήρι γάλα
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού


Για το σιρόπι

1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια  νερό
λίγο λεμόνι


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα, το ξίσμα και τις βανίλιες. Τέλος προσθέτουμε την καρύδα και το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό μόλις βγει ζεστό από το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου