Μηλοπιτάκια

Υλικά

Φύλλο
  • 170 γρμ. μαργαρίνη
  • 4αυγά
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Γέμιση
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξανθές σταφίδες
  • 1κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 4 μήλα τριμμένα κίτρινα
  • 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο.
Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη την μαργαρίνη το κονιάκ και στο τέλος το αλεύρι η ζύμη να είναι μαλακή να ανοίγετε φύλλο.
Το ανοίγουμε ψηλό φύλλο με τον πλάστη και το κόβουμε με ένα ποτήρι και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και το κλείνουμε πιέζοντας το με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου