Κέικ λαδιού

ΥΛΙΚΑ
13 κουταλιές της σούπας λάδι
13 κουταλιές της σούπας γάλα
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
12 αυγά
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Λίγο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το λάδι, τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα, και τέλος το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα. Για το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίζει να κοχλάζει. Αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγει το κέικ ζεστό από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου