Τυροπιτάκια κουρού

ΥΛΙΚΑ
1 αυγό
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
250 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουτ. γλυκού αλάτι
300 γρμ. τριμμένη φέτα
Σουσάμι για πασπάλισμα
1 αυγό με λίγο νερό για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο. Κόβουμε με κούπα στρογγυλούς δίσκους, βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου