Μυρμηγκόπιτα

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μαργαρίνη
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
9 αυγά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
100 γρ τρούφα

Υλικά για το σιρόπι
2 ½ ποτήρια νερό
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τέλος ανακατεύουμε ελαφρά την τρούφα στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα. Για το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίζει να κοχλάζει. Αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγει το γλυκό ζεστό από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Προαιρετικά μπορούμε να το στολίσουμε με λιωμένη κουβερτούρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου